Het effect van gewenning en toch koel blijven

Het effect van gewenning en toch koel blijven

Onderzoek wijst uit dat mensen op vakantie het meest gelukkig worden van ‘de eerste cocktail’ of ‘de eerste duik in de zee’. Waarom smaakt het tweede drankje nooit zo lekker meer als die eerste? Dat heeft te maken met het fenomeen van gewenning. Je hersenen passen zich supersnel aan de nieuwe situatie aan en voor je het weet is iets ‘gewoon’. Dat merk je ook als je bijvoorbeeld de zee of het zwembad in stapt. De eerste stapjes voelen soms ijskoud aan, maar als je eenmaal door bent zwem je moeiteloos in de rondte.

Van sommige gebruikers krijgen wij de feedback op de sjaal dat het verkoelende effect na een tijdje dragen minder wordt. Dat heeft te maken met het effect van gewenning. Je kunt dit ook ervaren bij het gebruik van de koelsjaal: de eerste momenten dat je de sjaal omdoet slaak je een zucht van verlichting, zo heerlijk fris voelt het aan in je nek! Na een tijdje wen je aan het effect en ervaar je minder bewust dat je wordt verkoeld. Toch blijft de koelsjaal wel degelijk weldadig voor je lichaam. Want ook al registreer je de verkoeling misschien minder intens vergeleken met toen je de sjaal net om deed, de bloedvaten in je nek profiteren nog steeds van het koelende effect. En dat zorgt er weer voor dat je hele lichaam wel vaart bij het effect van de koelsjaal. Wennen aan een comfortabel gevoel dus!

Tips & Trics: om langer koel te blijven
Om het effect van het eerste moment toch opnieuw te kunnen ervaren kun je het beste eventjes stoppen met het gebruik, hem omdraaien, de sjaal even onder de koude kraan houden of een paar minuten in de koelkast of vriezer leggen. Zo activeer je de innovatieve koelelementen opnieuw en geef je je lichaam opnieuw een extra koele impuls. Zo ben het gewenning effect in je hersenen te slim af en blijf je lekker koel.

Welke kleur kies jij? Ga je voor de polkadot blue? Past striped beige bij jou? of kies je één van onze effen designs zoals onze bestseller navy blue? Bestel vandaag nog en blijf verfrissend koel! 

 

 

Terug naar blog