3 tips om het maximale uit jouw Trickie koelsjaal te halen

3 tips om het maximale uit jouw Trickie koelsjaal te halen

Om zo veel veel mogelijk plezier te halen uit jouw nieuwe aankoop hebben we de 3 belangrijke tips & tricks voor jou op een rijtje gezet.

Lees alle tips & tricks onze FAQ-pagina.

De 3 belangrijkste tips & tricks

1. Hoe activeer je de koelsjaal nu precies?
Deze gehydrateerde koelsjaal absorbeert de lichaamswarmte via het huidoppervlak en geeft de warmte vervolgens weer af als vocht wat langzaam uit de sjaal verdampt. Door de vele bloedvaten in je nek af te koelen zal je hele lichaam de verfrissende werking ervaren.

De Trickie koelsjaal activeer je door de sjaal in schoon koud kraanwater te leggen. De koelsjaal zet uit, doordat de innovatieve elementen in de sjaal het koude water absorberen en dit lang vasthouden. Na ongeveer 30 tot 45 minuten hebben de elementen al het water geabsorbeerd. De sjaal is nu klaar voor gebruik.

Bij het eerste gebruik kan het opladen wat langer duren en zijn de elementen in de sjaal nog niet gelijkmatig verdeeld. Dit kun je eenvoudig doen door de elementen in de sjaal met je vingers naar links of naar rechts te duwen, totdat de sjaal overal dezelfde dikte/spanning heeft aangenomen.

Bekijk ook de instructievideo >

2. Wat te doen als Trickie niet meer koel voelt?
De Trickie koelsjaal zorgt urenlang voor verkoeling. Wel is het zo dat de sjaal gedurende de tijd verstrijkt, langzaam aan warmer wordt en je huid daarnaast gewend raakt aan de koudere temperatuur van de sjaal. Maar dat betekent niet dat de verkoeling stopt, je ervaart het dan alleen minder.

Vergelijk het met het instappen van een koude zee. De eerste golf voelt heel koud aan, maar wanneer je langere tijd in hetzelfde water staat zul je het gevoel hebben dat het zeewater veel warmer is geworden, terwijl de daadwerkelijke temperatuur natuurlijk gewoon hetzelfde is gebleven.

Mocht je het verkoelende gevoel na verloop van tijd minder herkennen dan kun je het beste de sjaal even omdraaien of korte tijd stoppen met het gebruik van de sjaal. Daarnaast is het lekker om hem op hele warme dagen na een aantal uur weer even onder de koude kraan te houden of de sjaal in de koelkast of maximaal 20 minuten in de vriezer te leggen voor extra verkoeling.

Lees hier meer over het effect van gewenning >

3. Hoe kan ik de Trickie koelsjaal na het dragen bewaren?
Jouw koelsjaal wordt geleverd in een bewaarverpakking. Je kunt de strip aan de bovenzijde van de verpakking van links naar rechts openscheuren, de verpakking is daarna hersluitbaar. Deze verpakking is bedoeld om Trickie kort in te bewaren tijdens het vervoeren en tijdens de wintermaanden, wanneer hij reeds al zijn vocht kwijt is.

Let op; de verpakking is niet bedoeld om de sjaal langere tijd in te bewaren als hij nog niet al zijn vocht kwijt is. Er ontstaat dan namelijk een kans op schimmel.

Afhankelijk van de buitentemperatuur zal het 2 dagen tot een aantal weken duren voordat Trickie al zijn vocht kwijt is. Bewaar de sjaal tijdens deze periode in een goed geventileerde omgeving. Dit kan bijvoorbeeld in een plastic bakje zonder deksel of op een porseleinen schaal of bord. Bewaar Trickie nooit op vochtgevoelige materialen zoals onbehandeld hout.

Nieuwsgierig naar meer tips en gebruikersvragen? Bekijk dan onze FAQ-pagina.

Of lees meer over onze koelsjaal op de informatiepagina.

Terug naar blog